В предишната статия ви разказахме по какви критерии да обърнете внимание, за да изберете детска количка за вашето дете. Днес ще продължим темата за детето като обърнем внимание на детската стая, както и всички необходими мебели за нея.

След като една двойка разбере, че семейството ще се разшири с още един член започва да мисли за детската стая. Най-добрите препоръки сочат, че стаята трябва да бъде слънчева и в близост до спалнята на родителите.

detsko-leglo6

Основните неща, от които се нуждае една детска стая са :

  • Място където ще спи бебето – люлка, кошче, кошарка.
  • Шкаф за аксесоарите и дрешките на бебето.
  • Удобен стол, кресло за кърмене на бебето.
  • Контейнер за използваните пелени с педал.
  • Кош за използвани дрехи.

 

  • Детското легло

detsko-leglo

Това е първата мебел, от която трябва да се започне, защото новородените прекарват половината от времето си в сън. Докато е много малко можете да пренасяте детето в кошче от количка, за което писахме в предишната статия тук:

При избора на легло е задължително да се убедите, че то е идеално обезопасено, с не по-малко от 500мм височина на оградата, а разделението на решетката- 40-70мм. Най-удобно за майката е да избере легло, чиято решетка се сваля, за да бъде по-удобно за достъп до детето.

Друга основна характеристика на леглото е изработката на решетката, матрака и дъното на леглото от нетоксични материали, за да не дразнят бебешката кожа. Детските легла трябва да се произвеждат от екологично чисти материали, като най-подходящи се посочват елшата, бреза, бук, череша, явор.

  • Сгъваеми кошари

babymoov

Другата алтернатива или допълнение на детското легло е сгъваемата кошарка за детето. Положителните им  страни са ниската им цена, гъвкавостта им за сгъване, преместване и пренасяне.  Изключително подходяща при пътувания.  Може да служи и като място за игра за малкото дете. Изработени са от мека материя, която няма опасност да нарани бебето (при креватчетата трябва да се слагат обиколници).

В нашия сайт можете да намерите мнения коментари за детски легла, като най разпространените марки са Bebe Confort, Bertoni, Cangaroo, Chicco, Dizain Baby, Graco, Hauck и др.

http://www.otzivi.bg/bg/catalog/legla-i-koshari-c43.html

 

  • Продукти за обезопасяване

Когато бебето проходи обезопасяването на цялото жилище от изключителна важност , като тук можете да разберете коментарите на нашите потребители за предпазителите за хладилник, за контакт, както и за остри ръбове.

http://www.otzivi.bg/bg/catalog/produkti-za-obezopasyavane-c398.html

 

Преди да се устремите към магазините за бебешки стоки сравнете продуктите за бебета от otzivi.bg и вземете най-доброто решение за вашето бебче.

 

One Thought on “Детско креватче или бебешка кошара?

  1. Според мен е по-добре и по-удобно да се купи креват, защото не е много удобно детето да спи в кошарката. Тя е по-скоро за игра. Ние купихме легло, което стоеше в нашата спалня първите 2 години, а кошарката беше за всекидневната, където го оставях да си играе. Но кошарката е от голяма помощ, когато тръгне да лази, защото можеш да го оставиш в нея за 10 минути без да мислиш и следиш накъде щъка и дали няма да се удари някъде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation