В днешния блог пост е посветен на една дълго разисквана тема за бебешките колички.Порталът otzivi.bg има за цел да направи достъпа до мненията  на други майки относно детските колички много по-лесен.

Сигурни сме, че няма майка, която не се е чудила как да избере бебешка количка, по какви критерии и да не е потърсила мнението на другите майки по въпроса. Дали да бъде комбинирана или да имате отделни колички за различните сезони? Коя марка е най-добрата на база цена-качество?

detska-kolichka

Отговор на всички тези въпрос можете да откриете в нашата специална секция посветена на детските колички:

http://www.otzivi.bg/bg/catalog/kombinirani-detski-kolichki-c23.html

http://www.otzivi.bg/bg/catalog/letni-kolichki-c382.html

В помощ на мамите прилагаме и няколко основни критерия, по които да се ориентират при избора на своята количка. Идеалната количка трябва да бъде:

1. лека количка (на тегло)
2.лесно сгъваема (все пътуваме)
3.удобна за новородено
4. маневрена
5. по възможност да има всичко в комплекта (столче, кош, чанта и т.н)
6. голям багажник

detska-kolichka-mnenie

Лидерите на пазара в детските колички като Adbor, Baby Design, Bebe Confort, Bertoni, Cangaroo, Chicco, Chipolino, Inglesina, Mag England, MIMA, Phil&Teds, X-lander, MaClaren предлагат всички екстри, но как да се ориентирате в морето от продукти? Изборът е труден, а вариантите са почти безброй, изискванията също. Затова прилагаме няколко основни насоки как да се ориентирате:

1.  Избор на модел: необходимо е да решите какъв модел количка търсите- дали сте се спрели на класическия модел с 4 колела или иновативните дизайни на колички с 3 колела- т.нар „джогинг модели“.  Предпочитате комбинирана количка с кош (2в1, 3в1) или пък сте се спрели на лятна количка? Нашият съвет е да подберете количка, която може да използвана както за новородено, така и за по-голямо дете. Това прави количката ви функционална, а изразходената сума- инвестиция в бъдещето.

2.  Избор на размер: най-основното правило при избора на размер е да бъде удобна на майката. Тя ще бъде човекът, който ще маневрира с количката, затова тя трябва да бъде максимално удобна за самата майка. Съобразете избора и с други фактори като на кой етаж живеете, имате ли асансьор, може ли количката да се събира в багажника на колата и др. Теглото на количката, също трябва да бъде съобразено с възможностите на майката.

 

3. Основни предимства: всяка количка предлага екстри, като най-основните, които трябва да съблюдавате при избор на количка е тя да бъде широка, удобна и маневрена, за да побира всичко необходимо за разходка. Функционалност на седалката- задължително е регулация на седалката, за да може детето да се чувства комфортно в легнало и изправено положение. Въртене колелата на количката на 360 градуса, прави функционалността й максимална, а маневрирането- безкрайно удобно. Също много важно е да определите колко лесно се сгъва количката, за да бъде прибрана в колата. Максимално удобната бебешка количка позволява да държите бебето с една ръка, а с другата да успеете да сгънете количката и безпроблемно да я приберете в багажника на колата си.

 

 

Някои колички се предлагат с екстри като дъждобран, чадър и специална раница.

bebeshka-kolichka

 

  1. Безопастност: основен фактор при избора на количката. Бебетата са много уязвими, а същевременно безкрайно любопитни с напредване на възрастта, което прави търсенето на стабилна и сигурна количка от изключителна важност. Много голямо внимание обърнете на спирачките и коланите. Застопорената количка не трябва да помръдва и сантиметър при натиск, а коланите е препоръчително да бъдат с пет точки- да обхващат кръста, ръцете и краката на бебето.

2. Цена на бебешката количка: цената на количката е един от основните фактори и зависи изцяло от вас. Цените   стартират от около 200лв. и достигат колосални цифри от около 2000-2500лв.

 

Нашият съвет е да се запознаете с мненията на останалите  майки и да вземете най-оптимално за Вас решение при избора на детска количка тук. Otzivi.bg е винаги в помощ на майките.

 

One Thought on “Труден ли е избора на детски колички?

  1. Pingback: Детско креватче или бебешка кошара? | Otzivi.bg | Блог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation